понеділок, 18 червня 2007 12:29

У 750 мільйонів обійшовся українцям парламент Мороза

 З початку своєї роботи Верховна Рада п"ятого скликання витратила близько 750 мільйонів гривень. Зокрема 51 мільйон гривень на місяць коштувала робота Ради минулого року і 68 мільйонів гривень у нинішньому, повідомив заступник голови  регламентного комітету парламенту Сергій Сас.

Десять років тому утримання Верховної Ради обходилося державі лише у 57 мільйонів гривень на рік. Щороку витрати підвищувалися на 30%. При цьому детальний кошторис парламенту досі залишається закритим документом. За весь час на сайті Ради був розміщений лише один такий документ — за 2004 рік. У 2007-му навіть його знайти вже неможливо.

Водночас опитані депутати задоволені новими умовами роботи і своїм забезпеченням. З цього року кожний з них отримав робочий ноутбук і безлімітний пакет мобільного зв"язку.

Правда, один з помічників народного депутата розповів, що, як правило, народні обранці віддавали такі мобільні номери своїм консультантам. До речі, щомісячно на кожного депутата виділяється близько 10 тисяч гривень, які він може витратити на штат помічників, пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «У 750 мільйонів обійшовся українцям парламент Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути