Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2020 11:10

"2021 року курс долара може обвалитися", - аналітики

"2021 року курс долара може обвалитися", - аналітики
Експерти вважають, що політика Федеральної резервної системи поряд з масовою вакцинацією буде більш значним двигуном курсу долара в майбутньому. Фото: pixabay

Якщо 2021 року вакцини проти Covid-19 отримають широке поширення і допоможуть оживити світову торгівлю, то долар може впасти на 20%.

"У звіті Citigroup аналітики стверджують, що поширення вакцини "активує індикатори "ведмежого ринку" і відкриє долару шлях до багаторічного зниження, як це було на початку 2000-х", -повідомляє Bloomberg.

2001-го каталізатором багаторічної тенденції до зниження курсу долара став вступ Китаю до Світової організації торгівлі. Це "спровокувало хвилю глобалізації, що викликала зростання обсягів світової торгівлі, залишивши позаду закриту економіку США, у якій бета-коефіцієнт глобального зростання був набагато нижче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик розповів, скільки буде коштувати долар цього тижня

Експерти вважають, що політика Федеральної резервної системи поряд з масовою вакцинацією буде більш значним двигуном курсу долара в майбутньому.

Індекс долара Bloomberg, який впав приблизно на 11% порівняно з березневим піком, 16 листопада опинився під додатковим тиском після новин про ефективність вакцини Moderna проти Covid-19.

"Національний банк України на 17 листопада встановив курс долара на рівні 28,11 грн. Це на 1 коп. менше, ніж було вчора", - повідомляє сайт НБУ. Євро подорожчав на 3 коп. Коштує 33,22 грн. Курс російського рубля - 37 коп.

Зараз ви читаєте новину «"2021 року курс долара може обвалитися", - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути