четвер, 28 травня 2020 12:28

Туристам почнуть доплачувати за подорожі: подробиці

Туристам почнуть доплачувати за подорожі: подробиці
Уряд Японії розробив програму ваучерів для мандрівників на суму до $185 на день. Фото: pixabay.com

Уряд Японії розробив програму ваучерів для мандрівників на суму до $185 на день, щоб допомогти туристичній галузі. Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на агентство Kyodo News.

"Уряд Японії сподівається відродити постраждалу через пандемію індустрію туризму, важливу для економіки. У межах ініціативи Go To Travel мандрівникам, які збираються до Японії, можуть почати видавати субсидії в розмірі до 20 тис. ієн ($185) на день", — сказано в повідомленні.

На ініціативу було виділено 1,35 трлн ієн ($12,5 млрд).

Субсидії будуть представляти собою ваучери для використання у найближчих магазинах і ресторанах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок

"Очікується, що ініціатива почне діяти наприкінці липня. Щоб отримати субсидії, потрібно забронювати готель (до них належать і традиційні готелі рьокан) безпосередньо або за допомогою японських туристичних агентств", — сказано в повідомленні.

"Кампанія Go To Travel розглядається урядом Японії як ініціатива, щоб стимулювати внутрішній туризм у Японії після пандемії Covid-19, і що вона покриє тільки частину витрат на поїздки всередині країни", — йдеться в заяві агентства.

Торік Україну відвідали 13,6 млн туристів, а витрати іноземних мандрівників досягли $1,4 млрд прибутку від туристичної галузі.

Найбільше серед іноземних туристів витрачають турки, залишаючи в нашій країні лише за день свого перебування €115. На другому місці опинилися американці (€95), а на третьому – німці (€94). Для порівняння, самі ж українські туристи в себе на батьківщині витрачають на подорожі лише €30 на день.

Зараз ви читаєте новину «Туристам почнуть доплачувати за подорожі: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути