Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 11:32

Назвали суму, яку українці витрачають на подорожі

Назвали суму, яку українці витрачають на подорожі
Найбільше серед іноземних туристів витрачають турки, залишаючи в нашій країні лише за день свого перебування €115. Фото: pixabay.com

Торік Україну відвідали 13,6 млн туристів, а витрати іноземних мандрівників досягли $1,4 млрд прибутку від туристичної галузі, що, за даними різних джерел, приносить від 1,4% до 8,8% ВВП щорічно, випливає з інфографік Держагентства розвитку туризму, які розмістив міністр Кабміну Олег Немчинов у Telegram.

Найбільше серед іноземних туристів витрачають турки, залишаючи в нашій країні лише за день свого перебування €115. На другому місці опинилися американці (€95), а на третьому – німці (€94). Для порівняння, самі ж українські туристи у себе на батьківщині витрачають на подорожі лише €30 на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінсоцполітики перегляне категорії пільговиків

Немчинов також повідомив, що на приїзд іноземних мандрівників в умовах поширення коронавірусу занадто сподіватися не доводиться, тому влада змушена розвивати внутрішній туризм. Та й українцям виїхати за кордон заради подорожей буде непросто.

"Для уряду зараз стратегічно важливий розвиток туризму, це має стати пріоритетом роботи нещодавно створеного агентства (Держагентства розвитку туризму. – Gazeta.ua). Невідомо, коли наші громадяни зможуть безпечно подорожувати за кордон, проте повинні чітко розуміти, що після повернення, ймовірно, буде обов'язковою обсервація", – зазначив Немчинов.

Почався продаж квитків на 5 швидкісних поїздів "Інтерсіті+". Вони вирушать у рейси з 1 червня, повідомили в пресслужбі Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суму, яку українці витрачають на подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути