четвер, 11 квітня 2019 09:58

"Тринадцята пенсія" нараховуватиметься людям із великим страховим стажем

"Тринадцята пенсія" нараховуватиметься людям із великим страховим стажем
Ініціатива "полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали у березні і отримають у квітні, зробити постійною" Фото: Днепр Час

Уряд працює над реалізацією ініціативи щодо "13-ї пенсії", яку будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, розповідає УНН.

Уже цьогоріч цю президентську ініціативу можна буде реалізувати. Вона "полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали у березні та отримають у квітні, зробити постійною".

"Це може бути у вигляді "13-ї пенсії" наприкінці року. Її будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію", — пояснив віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як субсидії та підвищені пенсії вплинули на ціни

"Уряд зараз працює над реалізацією цієї ініціативи, ми проводимо відповідні розрахунки. У нас є всі можливості реалізувати її вже з цього року", — наголосив Розенко.

Пенсіонерам, які мають повний страховий стаж та у яких розмір пенсії не перевищує суми 1669,20 грн, вирішили виплатити одноразову доплату до пенсії обсягом 2410,17 грн — частинами по 1205,09 грн у березні та у квітні.

Зараз ви читаєте новину «"Тринадцята пенсія" нараховуватиметься людям із великим страховим стажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути