Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 09:44

Третину українського зерна продадуть за кордон дві компанії

Третину українського зерна продадуть за кордон дві компанії

У 2011/2012 маркетинговому році з України планують експортувати мінімум 24 млн т зернових.

Це найбільш консервативний прогноз обсягу міжнародної торгівлі зерном. Швидше за все, він буде переглянутий у бік збільшення пропорційно зростаючим прогнозами врожаю-2011.Остання оцінка - 52 млн т, передає портал "Дело".

Близько третини всього заявленого до експорту обсягу зерна мають намір поставити на міжнародні ринки дві українські компанії.

"Кернел Груп" планує експортувати в 2011/2012 МР 2,5 млн т зерна. Компанія повідомила про це в поширеному серед інвесторів повідомленні. Озвучена цифра на 40% вища за результат минулого року. У 2010/2011 маркетинговому році "Кернел Груп" експортувала 1,8 млн т зернових культур. Компанія також зазначила, що маржу по зерну очікують нижче, ніж в 2010/2011 маркетинговому році.

Торговельне підрозділ Державної продовольчо-зернової корпорації компанії "ХлебІнвестбуд" претендує на п'яту частину всього експорту зерна з країни - 5 млн тонн зерна в 2011/2012 МР. Це більше ніж у 4 рази більше результату минулого сезону. У минулому маркетинговому році компанія поставила за зовнішньоекономічними контрактами 1,2 млн т зернових культур.

Зазначимо, що стосовно ХІБа плани поки збуваються. За підсумками двох місяців сезону на компанію припала третина всього експорту зерна з країни - близько 300 тис. т з проекспортованого з України 1 млн т.

"Станом на 30 серпня, тобто за підсумками перших двох місяців 2011/2012 маркетингового року, компанія "ХлебІнвестбуд" забезпечила близько 30% від загального обсягу експорту зерна з України, який, за попередніми оцінками, становив 1 млн т", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зараз ви читаєте новину «Третину українського зерна продадуть за кордон дві компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути