четвер, 06 серпня 2020 14:19

Транзит російського газу через Україну суттєво скоротився: причини

У січні–липні 2020 року транзит природного газу через українську газотранспортну систему порівняно з аналогічним періодом торік упав на 44% - до 29,8 млрд куб. м

До Словаччини транзит газу становив 20,4 млрд куб. м, до Угорщини - 5,1 млрд куб. м, до Польщі - 2,2 млрд куб. м. До Молдови надійшло 1,7 млрд куб. м газу, до Румунії - 0,4 млрд куб. м, повідомила пресслужба "Оператора ГТС України".

Автор: Оператор ГТС України
  Скорочення обсягів транзиту пов'язане зі щорічною двотижневою зупинкою на планові ремонтні роботи російського газопроводу "Північний потік".
Скорочення обсягів транзиту пов'язане зі щорічною двотижневою зупинкою на планові ремонтні роботи російського газопроводу "Північний потік".

Скорочення обсягів транзиту пов'язано зі щорічною двотижневою зупинкою на планові ремонтні роботи російського газогону "Північний потік". Водночас минулих років у цей період Газпром збільшував обсяги газу, який транспортує з РФ до Європи.

Крім того, в січні 2020-го запустили "Турецький потік", яким доставляється газ із Росії до Туреччини, звідти - до країн Балканського півострова.

На 18 липня в підземних газових сховищах України накопичили 21,2 млрд куб. м газу. Це на 41% більше, ніж на аналогічну дату 2019 року. В цілому сховища газу заповнено на 68%.

Зараз ви читаєте новину «Транзит російського газу через Україну суттєво скоротився: причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути