четвер, 12 березня 2020 17:11

Транш МВФ: коли Україна отримає новий кредит

Транш МВФ: коли Україна отримає новий кредит
Новий транш МВФ Україна може отримати у травні цьогоріч. Фото: Delo.ua

Уряд чекає нової програми Міжнародного валютного фонду у травні 2020-го.

"Сподіваємося, що динаміка підготовки програми зі зміною уряду не зміниться. І ми вийдемо на остаточне узгодження і самого тексту, і самої програми", - повідомив міністр фінансів Ігор Уманський, передає "Інтерфакс-Україна".

10 березня міністр фінансів Уманський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль телефоном обговорили з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом питання, які необхідно доопрацювати для винесення програми на засідання Ради директорів фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від "Слуги народу" Дубінський написав, що МВФ відмовив у кредиті новому уряду і Україну в травні чекає дефолт, а потім видалив пост

"Двома основними попередніми заходами є ухвалення закону про ринок землі й поправок до закону про банки, який унеможливлює завдання шкоди публічним фінансам від колишніх власників банків, свого часу виведених Нацбанком", - пояснив Уманський.

За його словами, ринок землі можуть прийняти наступного тижня. Тоді ж з'явиться остаточний варіант законопроєкту про банки.

Україна проводить активні переговори з МВФ щодо нової кредитної програми співпраці. Контракт розраховують укласти на 3 роки. Передбачене фінансування - $5,5 млрд. Щоб нова програма МВФ запрацювала, її мають затвердити на засіданні Ради директорів фонду. Поки що засідання не було, бо Україна не виконала низки вимог для співпраці з МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Транш МВФ: коли Україна отримає новий кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути