середа, 21 лютого 2018 01:25

Транш МВФ: Данилюк уточнив, від чого залежить його отримання

Транш МВФ: Данилюк уточнив, від чого залежить його отримання
Данилюк назвав умови отримання чергового траншу. Фото: Новое время

Терміни надання чергового траншу від МВФ залежать від України. Передумовою надання нового траншу МВФ є ухвалення закону про Антикорупційний суд.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі "5 каналу".

"У МВФ завжди проста і зрозуміла позиція. Терміни залежать від України. Бо це є співпраця України і МВФ. Ми звернулися до МВФ, щоб він підтримав наші реформи та економічну ситуацію в складний період. Тому від нас залежить це. Якщо ми будемо затягувати, затягуватиметься і час отримання траншу. Маємо продемонструвати людям, що налаштовані серйозно, а не граємося... Передумовою отримання траншу є ухвалення закону. Не створення самого суду (Антикрупційного – ред.), а ухвалення закону. Якщо закон про Антикорупційний суд не відповідатиме вимогам МВФ, або ці вимоги не буде змінено, черговий транш Україні не нададуть", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредитори дали невідкладне завдання Україні

Україна отримає $1,9 млрд траншу від МВФ протягом поточного року, вважають у міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings. У агентстві наголошують, що постійна взаємодія з МВФ важлива для забезпечення доступу України до офіційного та зовнішнього фінансування для обслуговування держборгу в 2020-2021 роках.

Зараз ви читаєте новину «Транш МВФ: Данилюк уточнив, від чого залежить його отримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути