четвер, 15 квітня 2021 21:10

Товар ходовий: звідки везуть контрабандні цигарки в Україну

Товар ходовий: звідки везуть контрабандні цигарки в Україну
Із січня по березень 2021 року виявили 118 випадків контрабанди цигарок. Фото: https://www.facebook.com/UkraineCustoms

У Києві на базарах, розкладках біля метро продають дешеві цигарки. Ціни стартують від 30 грн. Продавці кажуть, що товар із Білорусі або Duty Free.

"Білоруські по 30 грн, цигарки з дьюті фрі та арабські по 35. Купують охоче. В мене тільки популярні марки", - розповідає киянка Наталія. Торгує біля метро Почайна.

Каже, що працює сама на себе. Має постачальника, знайшла через інтернет.

"Торгую в основному на вихідних. Товар ходовий, беруть охоче. Бо в магазині цигарки удвічі дорожче коштують. Не менше 100 пачок продаю щодня. Є точки по місту, де працюють реалізатори. Чула, що їм платять 500-600 гривень на день", - додає продавчиня.

У Державній митній службі на запит Gazeta.ua повідомили, що найбільше в Україну торік імпортували цигарок із Німеччини та Латвії. Протягом 2020 року взагалі офіційно не завозили цигарок із Білорусі.

"За минулий рік виявили та припинили 473 спроби незаконного ввезення на митну територію України тютюнових виробів. Вилучено більше 95 млн. шт цигарок на 82 млн. грн. Щодо контрабанди з Білорусі, торік зафіксували 249 спроб. Вилучили 32 млн. шт цигарок на понад 53 млн. грн", - повідомили в Держмитниці.

Із січня по березень 2021 року виявили 118 випадків контрабанди цигарок. Їх везуть морем, літаками, автомобільним транспортом. Найбільші партії тютюнових виробів намагались провезти в Україну з Туреччини, Молдови, Об'єднаних Арабських Еміратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після засідання РНБО відсторонили від роботи понад 100 митників

У Державній митній службі наводять найгучніші приклади затримання контрабандних цигарок:

- 29 січня 2020 року в пункті пропуску "Шегині-Медика" Галицької митниці затримали автомобіль "Citroen-Jumper". Водій під час перевірки надав дипломатичну картку. В авто виявили 2,4 млн. шт цигарок на 4 млн. грн торгових марок: Marlboro, Minsk Capital, Complement Blue3 та інші.

- 3 лютого 2020 року в пункті пропуску "Доманове" Волинської митниці затримали авто, яке за документами везло з Білорусі блоки із пористого бетону на адресу одного з українських підприємств. Під час митного контролю виявили 2,62 млн. шт цигарок.

- 30 червня минулого року в пункті пропуску "Одеський морський торговельний порт" перевірили контейнер із Китаю, де за документами знаходилось полотно. Виявили близько 15 млн. шт цигарок на понад 10 млн. грн.

У січні-лютому 2021 року зафіксовано кілька спроб ввезти незаконно сигарети з Об'єднаних Арабських Еміратів. Зокрема, у березні близько 13 т контрабандних сигарет виявили працівники Держмитслужби у порту "Чорноморськ". За документами усередині контейнера мали бути пластикові столи. Також працівники Держмитслужби виявили 100 тис. пачок цигарок в аеропорту Одеси. Літак прибув з ОАЕ.

Пачка цигарок в Україні у 2021 році може подорожчати на 8-12 грн. Про підвищення цін на тютюнові вироби знову заговорили в парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Товар ходовий: звідки везуть контрабандні цигарки в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути