Ексклюзиви
неділя, 29 червня 2014 10:55

Торговельна війна між Росією та Україною триває 15 років - експерт

Торговельна війна між Росією та Україною триває 15 років - експерт
Фото: agronews.ua

 Росія не розпочинатиме торговельну війну з Україною, бо вона й так триває. Це відбувається останні п'ятнадцять років з ініціативи самої Російської Федерації. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив економічний експерт Андрій Новак.

"Щороку протягом останніх 15 років Росія пред'являє якісь претензії українській продукції, обмежуючи чи забороняючи її продаж на російському ринку. Це відповідає внутрішній стратегії Російської Федерації, яка називається імпортозаміщення", - сказав експерт.

Він пояснив що дана стратегія спрямована на імпортозаміщення імпортованих з України товарів. "Тому питання підписання економічної угоди України з Євросоюзом буде додатковим приводом для введення ще більших обмежень на українські товари на російському ринку. Таке було, є і буде тривати й надалі", - переконаний економіст.

Зазначимо, що нещодавно Россільгоспнагляд заявив про готовність обмежити ввезення кукурудзи з України нібито через поширення західного кукурудзяного жука. Також з 16 червня ввів тимчасові обмеження на постачання продовольчої картоплі з України. Знизився експорт в Росію українського сиру.

Нагадаємо, що міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета прогнозує, що після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом неминуча нова торгова війна з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Торговельна війна між Росією та Україною триває 15 років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути