субота, 12 грудня 2020 10:18

Світовий банк виділив Україні $300 млн на боротьбу з бідністю

Світовий банк виділив Україні $300 млн на боротьбу з бідністю
За прогнозами Світового банку, через пандемію рівень бідності в Україні може зрости на 4%. Фото: Reuters

Світовий банк виділить Україні $300 млн позики на соціальну підтримку громадян.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Це друге фінансування в рамках проєкту модернізації мереж соціального захисту. Перше у розмірі $150 млн затвердили 30 квітня.

"Додаткове фінансування допоможе зміцнити програму гарантованого мінімального доходу в Україні, щоб запобігти збіднінню 1 мільйона українців через пандемію Covid-19.

Прогнози Світового банку показують, що внаслідок епідемії Covid-19 бідність в Україні може зрости на 4 відсотки, досягнувши близько 23 відсотків до кінця 2020 року. Нові кошти допоможуть фінансувати реагування на надзвичайні ситуації в галузі соціального захисту населення, пов'язані з Covid-19, шляхом запровадження швидких грошових переказів фізичним особам та домашнім господарствам, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію. Бідні домогосподарства отримуватимуть пільги через державну програму гарантованих мінімальних доходів", - ідеться в повідомленні.

У відомстві проаналізували, що 60% українців, які можуть впасти в бідність через спалах Covid-19, наразі не користуються жодною програмою соціального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки бідних людей живе в Україні

Згідно з прогнозом Світового банку, кількість людей, які перебувають у стані крайньої бідності, цього року збільшиться на 88-115 млн через пандемію коронавірусу, а за 2020-2021 роки - на 150 млн.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк виділив Україні $300 млн на боротьбу з бідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути