четвер, 26 листопада 2020 15:44

Світовий банк виділить Україні $100 млн на вакцини від Covid-19

Світовий банк виділить Україні $100 млн на вакцини від Covid-19
МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проект вартістю майже $100 млн. Фото: unsplash

Світовий банк з Міністерством охорони здоров'я готують проєкт із закупівлі вакцин від Covid-19 та обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова, передає "Інтерфакс-Україна".

"МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проєкт вартістю майже 100 мільйонів доларів. Ми опрацьовуємо всі документи. Насамперед ці кошти спрямують на закупівлю вакцин від Covid-19, а також діагностичне і лабораторне обладнання для медзакладів", - сказала вона.

Шаталова зазначила, що коштом СБ реалізували проєкт контакт-центру МОЗ із Covid-19, а також завершується реалізація проєкту "Покращення охорони здоров'я на службі в людей" вартістю близько $215 млн.

"У Вінниці, наприклад, будують новий лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, коштом Світового банку закуплять обладнання, центр повністю облаштують. На Волині будують 28 нових повністю укомплектованих амбулаторій, у Дніпропетровській області це реконструкція відділень "екстренки", діагностичних відділень 32 амбулаторій сімейної практики і закупівля медобладнання. У Закарпатській області - будівництво реперфузійного центру та закупівля обладнання для лікування інфарктів та інсультів, оснащення автомобілів екстреної медичної допомоги", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише вакцина: інфекціоністка розповіла, що ще потрібно для боротьби з Covid-19

За словами Шаталової, у Львівській області створили 6 міжрайонних центрів для скринінгу онкології та онкопревенції. Для Полтавської області закупили велику кількість кардіологічного обладнання, обладнали 35 автомобілів для збору аналізів. У Рівненській області - реконструкція 38 амбулаторій.

"Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 уже ввели в експлуатацію", - підсумувала заступниця міністра.

Україні можуть передати 8 млн доз вакцини, які не покриють усі потреби наших громадян.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк виділить Україні $100 млн на вакцини від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути