Ексклюзиви
субота, 15 серпня 2020 21:10

Шукаю роботу: як влаштуватися в компанію, де немає вакансій

Шукаю роботу: як влаштуватися в компанію, де немає вакансій
Особиста зустріч з рекрутером має неформальний характер — з вами будуть знайомитися, а не проводити інтерв'ю. Фото: unsplash.com

Часто буває, що пошукач мріє працювати в компанії, але роботодавці не поспішають відкривати вакансії.

Якщо ви впевнена у своїх знаннях і навичках цілеспрямована людина, то маєте можливість потрапити на співбесіду до такої компанії, пише happymonday.ua.

Шукайте вакансії на всіх ресурсах

Потрібно перевіряти не тільки популярні сайти пошуку роботи. Часто вакансії розміщують на профільних порталах. Крім того, варто перевірити офіційні сторінки компанії у соціальних мережах. Часто компанії не поспішають розміщувати оголошення на сайтах пошуку роботи. Якщо знайти фахівця можна без них, то немає сенсу витрачати гроші на публікацію вакансій.

Вишліть резюме із супровідним листом на іншу вакансію

Якщо вакансія на бажану посаду закрита, надішліть резюме на іншу вакансію у цій же компанії. Найголовніше - додайте супровідний лист з поясненням, чому хочете працювати саме з цим роботодавцем.

Вийдіть на рекрутера компанії

Спробуйте через соціальні мережі, месенджери чи пошту знайти рекрутера, який працює у компанії. Познайомтеся з ним і розкажіть про себе. Коротко поясніть, чому хочете працювати у компанії.

Познайомтеся на майбутнє

Будь-якій компанії потрібен кадровий резерв. Якщо рекрутер скаже, що вільних вакансій немає, запропонуйте зустрітися. Матимете можливість познайомитися ближче. Якщо у майбутньому звільниться місце у компанії, рекрутер обов'язково зателефонує вам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують найвищі зарплати: топ-5 вакансій

Підготуйтеся до зустрічі

Знайдіть інформацію про компанію, про бажану вакансію. Також продумайте, що будете розповідати про себе. Пам'ятайте, що особиста зустріч з рекрутером має неформальний характер — з вами будуть знайомитися, а не проводити інтерв'ю. Підкресліть, що готові чекати на пропозицію роботи, скільки знадобиться.

Нагадайте про себе

Однак це варто робити, якщо справили позитивне враження на рекрутера під час особистої зустрічі. Наприклад, додайте рекрутера в друзі на Facebook, періодично лайкайте професійні пости і коментуйте у справі. Можете розмістити у себе на сторінці пост, який стосуватиметься сфери, де плануєте розвиватися як професіонал. Тоді вас помітять.

Роботодавці зазначають, що ринок праці за час карантину скоротився, адже багато компаній зазнали фінансових втрат, були змушені закрити або тимчасово зупинити реалізацію масштабних проєктів. Разом з тим, кількість претендентів зросла, а їх запити знизилися.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: як влаштуватися в компанію, де немає вакансій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути