понеділок, 07 травня 2012 14:03

Суд відмовився скасовувати скандальну приватизацію "Вінницяобленерго"

Суд відмовився скасовувати скандальну приватизацію "Вінницяобленерго"
Суд відхилив вимоги "Львівобленерго". Фото: obozrevatel.com

Окружний адміністративний суд Києва відмовив енергопостачальній компанії ПАТ "Львівобленерго" у скасуванні результатів конкурсу з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго".

Згідно з постановою, оприлюдненою в Єдиному реєстрі судових рішень, суд також відхилив вимогу "Львівобленерго" про визнання неправомірним відсторонення компанії від конкурсу.

Нагадаємо, Фонд державного майна відсторонив "Львівобленерго" від конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго", посилаючись на протест Генеральної прокуратури. У свою чергу, "Львівобленерго" звинуватило Фонд у спробах провести приватизацію упереджено і в інтересах одного з учасників.

Перша спроба проведення конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" 3 лютого була зірвана через відсутність кворуму в конкурсній комісії.

У конкурсі з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго", що відбувся 13 лютого, перемогло ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину).

НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій обленерго, Garensia Enterprises Limited (Кіпр) - 20,3% акцій.

"Вінницяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Вінницької області та надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився скасовувати скандальну приватизацію "Вінницяобленерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути