Ексклюзиви
середа, 02 жовтня 2019 15:25

Субсидії по-новому: що зміниться у цьому сезоні

Субсидії по-новому: що зміниться у цьому сезоні
Субсидію українці зможуть отримувати у відділеннях 38 уповноважених банків. Фото: Depositphotos

У цьому сезоні субсидіанти зможуть самостійно обрати банк, де отримуватимуть гроші на оплату комунальних. Раніше допомогу забирали виключно у відділеннях Ощадбанку та Укрпошти.

Новий механізм виплати субсидій почав діяти з 1 жовтня. Так, допомогу призначатимуть на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня. Щоб відмовитися від послуг Ощадбанку та обрати іншу установу, до 15 жовтня треба подати відповідну заяву до органів соціального захисту. Відкрити рахунок в одному з 38 уповноважених банків, куди щомісяця нараховуватимуть гроші, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Більшості споживачів субсидію перерахують автоматично. До 15 грудня до органів соцзахисту треба звернутися внутрішньо переміщеним особам, орендарям житла, домогосподарствам, яким субсидію призначали на фактично проживаючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін обіцяє допомагати сім'ям, які віддають за комуналку понад 15% доходів

Домогосподарствам, яких позбавили субсидії через борги, треба звернутися до підприємства-постачальника послуг, провести реструктуризацію боргу та оплатити заборгованість. Тоді можна знову звертатися за допомогою в оплаті житлово-комунальних послуг. Людині, яка не може погасити борг, але потребує субсидії, радять звертатися до спеціальної комісії при місцевих органах влади.

Від 1 березня 2018-го субсидію виплачують грошима. Допомогу готівкою пенсіонерам виплачує Укрпошта. Інші субсидіанти можуть отримати гроші у відділеннях Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «Субсидії по-новому: що зміниться у цьому сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути