пʼятниця, 12 жовтня 2018 16:54

Субсидія: доходи українців рахуватимуть по-новому

Субсидія: доходи українців рахуватимуть по-новому
Тепер Мінфіну потрібно отримати згоду від громадян на доступ до їх персональних даних. Фото: kp.ua

Конституційний суд визнав незаконним право Міністерства фінансів отримувати інформацію про персональні дані українців заради перевірки громадян перед призначенням субсидії чи пільг.

Тепер Мінфіну потрібно отримати згоду від громадян на доступ до їхніх персональних даних, повідомили у прес-службі Конституційного суду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав недоліки системи субсидій в Україні

"Через відсутність будь-яких меж щодо доступу міністерства до даних на власний розсуд громадяни не мають навіть мінімального захисту персональних даних, - йдеться у повідомленні КСУ.

Щоб перевірити українців, які отримують соціальні виплати від держави, міністерство має право запросити у банку дані, які містять банківську таємницю. Дозволу того, чий рахунок перевіряють, раніше було не потрібно.

Українцям, щоб отримати субсидію, у декларації не потрібно вказувати офіційний дохід. За винятком тих коштів, які надходять з-за кордону. Також доходів від здачі молока чи квартири в оренду. Адже така інформація відсутня у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

Зараз ви читаєте новину «Субсидія: доходи українців рахуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути