вівторок, 11 серпня 2020 11:37

Субсидіантів будуть перевіряти: кого насамперед

Субсидіантів будуть перевіряти: кого насамперед
В Україні проведуть вибіркові перевірки отримувачів житлових субсидій. Фото: pixabay.com

Найчастіше українці не вказують у декларації наявність нерухомого майна, приховують доходи та великі покупки, наприклад авто. Завдяки цьому хочуть отримати субсидію.

"Торік здійснили окрему перевірку правильності надання допомоги малозабезпеченим сім'ям. Виявили, що громадяни неправомірно отримали допомоги на суму понад 33,2 мільйони гривень. Половину з цих коштів вдалось повернути у державний бюджет", – каже міністерка соціальної політики Марина Лазебна, пише "Вголос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії не скасували: як перевірити нарахування онлайн

За її словами, держава має підтримувати незахищених та малозабезпечених людей.

"Прийняли закон про верифікацію соціальних виплат. Її здійснює Міністерство фінансів. Водночас у перевірці отримувачів допомоги малозабезпеченим сім'ям та житлових субсидій перейшли на ризик-орієнтований підхід. Перевіряти будемо тільки тих отримувачів, які мають ознаки високого рівня ризику вчинення порушень. Водночас допомогу для родин з дітьми збільшили на 15-20%", – наголосила Лазебна.

Субсидію в червні отримали 2,891 млн громадян. У середньому їм виплатили 267,7 грн. Загалом, у перший місяць літа по допомогу в оплаті комунальних послуг звернулися 48,2 тис. домогосподарств. Призначили субсидію 29,5 тис. сімей, свідчать дані Мінсоцполітики.

Зараз ви читаєте новину «Субсидіантів будуть перевіряти: кого насамперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути