Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 04:15

Студія із паперового моделювання окупиться за три місяці
14

Автор: Лілія Галатонова
  Лілія Галатонова (ліворуч)  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.
Лілія Галатонова (ліворуч) з Одеси створює різноманітні композиції із паперу.

Студія-майстерня із паперового моделювання окупиться за три місяці. Про це Gazeta.ua розповідає Лілія Галатонова з Одеси, яка створює тварин та різноманітні композиції із паперу. Бізнесом зайнялася рік тому.

"Побачила в Інтернеті фігуру єдинорога з паперу. Інсталяція дуже сподобалася. Знайшла інформацію про те, як її створюють, і почала займатися моделюванням. У роботі використовую спеціальний дизайнерський папір. , - розповідає Лілія Галатонова. - Подумала, що улюблену справу можна перетворити на спосіб заробітку. Подала заяву та виграла грант від проекту "Новий відлік. Одеса", який реалізується Impact Hub Odessa. На отримані кошти закупила обладнання для обрізання паперу. Коштує від 1 тис. доларів. Можна працювати і в ручну, але воно допомагає скоротити час на виробництво. Крім того, проект дав багато зв'язків і можливостей. Я потрапила у коло людей, які допомогли на початку із замовленнями, купували вироби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина переселенців створює реалістичні костюми трансформерів

Паперові вироби найчастіше замовляє молодь, яка хоче зробити оригінальний подарунок. А також заклади, щоб оформити інтер'єр.

"Замовлення дуже різноманітні. Це може бути, як історична маска Спартака, так і щупальці восьминога. Зараз працюю над шістьма метровими серцями, які чоловік хоче подарувати коханій. Перед цим робили бюст жінки, яка вилазить із стіни. Видно лише руки, груди та голова, - каже Лілія Галатонова. - Ціна складається індивідуально. В залежності від обсягу, складності виконання та виду паперу. Дуже важко середньостатистичній людині зрозуміти, чому папір так дорого коштує. Але оцінюється насамперед творчість".

Лілія Галатонова  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.
Фото: Лілія Галатонова
Лілія Галатонова  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.
Лілія Галатонова  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.
Лілія Галатонова  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.
Лілія Галатонова  з Одеси  створює  різноманітні  композиції із паперу.

Якщо правильно піклуватись, дерево, що коштувало 20 гривень, через декілька років можна продати за 500 грн. Про це Максим Новак з Луганська розповідає Gazeta.ua. Він разом з родиною створив власне тепличне господарство у селі Горське Луганської області. У питомнику вирощують близько 15 видів хвойних дерев, декоративних рослин, в теплиці – розсаду, овочі та зелень.

Зараз ви читаєте новину «Студія із паперового моделювання окупиться за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути