середа, 04 серпня 2010 10:27

Ставка податку для підприємців-спрощенців зросте на 400 гривень

Ставка податку для підприємців-спрощенців зросте на 400 гривень

Проектом Податкового кодексу передбачається підвищення максимальної ставки податку для підприємців-спрощенців з існуючих 200 грн до 600 грн.

Податком в 200-600 грн можуть обкласти фізосіб-підприємців, які ведуть діяльність у сфері інформатизації, надають послуги доступу в Інтернет, ведуть діяльність у сфері права або у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

Як повідомляє UBR, також максимальну ставку податку можуть отримати підприємці, які займаються рекламною діяльністю, технічними випробуваннями, підбором персоналу або ведуть бізнес у сфері геології та геодезії.

Для інших видів діяльності Кабмін пропонує зберегти існуючі ставки податку в 20-200 грн. Однак максимально допустимий річний обіг при цьому зменшиться з 500 000 до 300 000 грн.

Уряд пропонує значно скоротити список видів діяльності, які потрапляють під спрощену систему оподаткування. Зі списку планується виключити діяльність у сфері розваг, обмін іноземної валюти, виробництво і торгівлю підакцизними товарами, фінансове посередництво та ін.

У той же час у проекті не з'явився обіцяний податок на нерухомість, на чому наполягали депутати. Тим не менш, це правило може повернутися при підготовці документа до другого читання

Заступник голови Державної податкової адміністрації Сергій Лєкарь не виключає, що податок на нерухомість з'явиться до другого читання в результаті обговорення проекту Податкового кодексу з громадськістю. Він заявив, що податкова адміністрація займає позицію необхідності введення цього податку, але готова обговорювати базу оподаткування нерухомості - її ринкову вартість або метраж.

"Ми хотіли б відштовхуватися від метражу, тому що вартість можна знизити", - відзначає податківець, додаючи, що необхідний граничний поріг. Наприклад, при площі до 300 кв. м платити податок буде не потрібно.

За матеріалами UBR, Коммерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ставка податку для підприємців-спрощенців зросте на 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути