четвер, 09 січня 2020 17:12

Стало відомо, коли скасують військовий збір

Стало відомо, коли скасують військовий збір
Податок на доходи фізичних осіб і військовий збір можуть об'єднати. Фото: racurs.ua

Єдиний соціальний внесок, податок на доходи фізичних осіб і військовий збір можуть об'єднати. Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Військовий збір це така штука, яка насправді є фактично прихованим податком на доходи фізичних осіб. Якщо ми зменшимо взагалі ставку оподаткування всіх доходів, то військовий збір у першу чергу повинен бути скасований і забутий", — сказав в ефірі Радіо НВ Гетманцев.

За словами Гетманцева, бізнес до такої ідеї ставиться позитивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд пропонує новий податок для айтішників

Він додав, що податкове навантаження на фонд оплати праці планують знизити: "Я не готовий говорити про якісь кінцеві розрахунки, кінцеві суми, але ми говоримо про те, що мінімальна ставка податку на доходи фізичних осіб — чи то єдиного цього податку — повинна становити 15%. Зараз 18%, це єдина ставка. Ми говоримо про те, що може бути помірна прогресія і з більших доходів буде сплачуватися більше податків. Відповідно загальний рівень податкового навантаження повинен бути зменшений".

Військовий збір упровадили в Україні у серпні 2014 року для фінансування військових витрат. Податок надходить у загальний фонд державного бюджету та регулюється законом.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли скасують військовий збір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути