середа, 25 травня 2022 15:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит солі

Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит солі
Зупинка Артемсолі не призведе до дефіциту. Фото: facebook.com/ArtyomsaltUkraine

В Україні через війну призупинила роботу Артемсіль. Це держпідприємство видобуває та реалізовує кухонну сіль на території Центральної та Східної Європи.

Попри це, очікувати дефіциту солі в країни не варто. Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української ради бізнесу Михайло Непран в ефірі "Українського радіо".

"Сіль можна купити. Вона дещо дорожча і найрізноманітніша. Тобто, якщо вам треба посолити борщ, ви зайдете в магазин і там не буде Артемсолі, але знайдете іншу сіль. Тому хвилюватися причин немає", - сказав він.

Непран запевнив, що запаси солі є на складах. Крім того, інші підприємства відновлюють роботу. Зокрема, планують добувати сіль у Дрогобичі та Солотвиному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо дорожчатиме, але повільно - експерт

"Поряд з нами Польща. І є одна лінія родовищ, що тягнеться з Прикарпаття, де без проблем ми зможемо купити сіль. Хоча, як мене, краще вкладати кошти в національний бізнес", - підкреслив він.

Також Неправ порадив не скуповувати масово сіль у магазинах, щоб це не призвело до штучного ажіотажу.

Вже місяць не працює найбільше в Європі підприємство з видобутку солі Артемсіль у Соледарі Донецькій області. Його обстрілюють російські війська, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в родовища і склад. Виробничий процес неможливий. Більшість співробітників евакуювалися.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути