середа, 28 січня 2015 10:56

США надають Україні $2 млрд кредитних гарантій і обіцяють ще мільярд
2

Фото: Facebook

Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів обсягом два мільярди доларів. Про це повідомила журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Сьогодні ми зі Сполученими Штатами Америки підписали декларацію про співпрацю у сфері надання кредитних гарантій, - сказала вона. – Уряд США надає Україні кредитні гарантії обсягом 2 млрд дол. Це дозволить Україні активніше запроваджувати вже розпочаті реформи і залучати міжнародну фінансову підтримку на більш сприятливих умовах. Ми дякуємо уряду США за підтримку України, особливо у такий непростий час".

Водночас міністр фінансів США Джейкоб Лью зазначив, що Вашингтон готовий збільшити допомогу Україні до 3 млрд дол. за умови проведення реформ у країні.

"Нинішній уряд України є найбільш реформаторським за всю історію країни. Ми бачимо кроки з подолання корупції, поліпшення бізнес-клімату і захисту найуразливіших верств населення. І за цих украй складних умов уряд намагається досягти макроекономічної стабільності, - сказав Лью. – Дуже важливо, щоб уряд продовжував такий курс і важливо продовжити підтримку України. Разом зі Світовим банком, МВФ, ЄС та іншими партнерами ми у 2014 році надали необхідну допомогу і готові і надалі це робити. Уряд продовжує шлях реформ, і ці зусилля заслуговують на підтримку. У зв'язку з цим ми запропонуємо Конгресу США виділити Україні додатково 1 млрд дол., і загальний пакет підтримки становитиме 3 млрд дол. у разі, якщо уряд України продовжить реалізовувати реформи", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «США надають Україні $2 млрд кредитних гарантій і обіцяють ще мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути