неділя, 19 червня 2011 12:23

США нарахували в Україні 2,5 трильйона "кубів" сланцевого газу

США нарахували в Україні 2,5 трильйона "кубів" сланцевого газу

Геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Україны в 1,5-2,5 трлн куб. м.

Про це заявив заступник глави правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз Україна" Вадим Чупрун в ефірі "5 каналу".

"Ми знаємо висновок Геологічного агентства США - за їхніми підрахунками ми сьогодні володіємо можливістю видобутку 1,5 - 2,5 трильйона кубометрів сланцевого газу ... Але це ще неточна цифра і вона буде зростати", - сказав він.

"Сьогодні з тих країн, які мають колосальну потенційну можливість перспективи видобутку сланцевого газу - це Угорщина, Польща та Україна. Україна належить до ряду країн, які займають дуже обнадійливе перспективне місце з видобутку сланцевого газу", - підкреслив Чупрун.

Раніше перший заступник міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко заявляв, що в Україні, згідно з оцінкою Управління енергетичної інформації США, показники потенційної видобутку сланцевого газу становлять менше 1 трлн куб. м.

Нагадаємо, згідно з даними, оприлюдненими британською нафтогазовою компанією BP в червневому огляді світової енергетики, підтверджені запаси газу в Україні становлять 900 млрд куб. м, що становить 0,5% світових запасів.

Співвідношення резервів до видобутку (r / p ratio) Україна становить 50,4 року.

Зараз ви читаєте новину «США нарахували в Україні 2,5 трильйона "кубів" сланцевого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути