понеділок, 14 березня 2011 20:23

Сотні заправок сьогодні "забули" знизити ціни на бензин

Сотні заправок сьогодні "забули" знизити ціни на бензин

Сьогодні з 6 тис. 240 заправок в Україну 1 тис. 400 АЗС торгували бензином марки А-95 за ціною вище, ніж 9,5 грн / л. Таким чином ці оператори не виконали рекомендації уряду про утриманні ціни на бензин А-95 на рівні не вище 9,5 грн / л. Про це заявив сьогодні в ході брифінгу аналітик UPECO Олександр Сіренко.

Він зазначив, що близько 20% АЗС в Україні поки не повернулися в коридор встановлений в п'ятницю, 11 березня, на засіданні експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів (ЕАГ). При цьому він додав, що для операторів, імпортуючих в Україну бензин якості Євро-5 ціни не регулюються, проте в обов'язковому порядку на їхніх заправках повинен бути присутнім бензин Євро-3 і Євро-4.

На думку експерта, встановлена ??рекомендована ціна в 9,5 грн / л на бензин А-95 протримається до наступного засідання ЕАГ, що відбудеться наступного тижня. У разі зростання світових котирувань на нафту, гранична вартість бензину в Україні може бути збільшена.

За словами директора консалтингової групи А-95 Сергія Куюна сьогоднішні ціни на стелах економічно не обгрунтовані і штучно занижені.

"Реальна ціна бензину А-95 за нашими розрахунками 9,75 грн / л, на дизельне паливо - 9,20 грн / л. Сьогоднішні оптові ціни дозволяють прогнозувати роздрібні ціни. На тій же" Укртатнафті "ціна за одну тонну нафтопродуктів складає 12 тис . грн. Таким чином, тільки його собівартість на заводі складає 9, 05 грн / л. Це без супутніх витрат і маржі ", - пояснив експерт.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року по результатами наради експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів рекомендувала встановити верхню межу цінового коридору в розмірі, який не повинен перевищувати 9,5 грн. / Л на бензин А-95 і 9,0 грн. / л - на дизельне пальне.

Разом з тим, за минулі вихідні середні роздрібні ціни в Україні знову збільшилися на всі основні види нафтопродуктів. При цьому середня ціна на бензин А-95 зросла на 11 копійок і досягла позначки 9,61 грн / л.

Крім того, вартість 1 літра дизпалива становила більше 9 грн. Також наближаються до цієї цифри середні роздрібні ціни на бензин А-80.

Зараз ви читаєте новину «Сотні заправок сьогодні "забули" знизити ціни на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути