Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 11:29

Повідомили, чому можуть подорожчати молочні продукти та солодощі

Повідомили, чому можуть подорожчати молочні продукти та солодощі
Основними країнами-постачальниками пальмової олії в Україну залишається Малайзія та Індонезія. Фото: uanew.info

Якщо в Україні заборонять використовувати пальмову олію, з прилавків магазинів зникнуть дешеві спреди та сирні продукти.

"Також подорожчають цукерки, кондитерські вироби, хліб. Ціни зростуть від 15 до 50% в залежності від того, який відсоток вмісту "пальми" в продукті", - повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише "Сегодня".

Водночас Україна нарощує імпорт пальмової олії. Основними країнами-постачальниками продукту залишається Малайзія та Індонезія. Найчастіше її використовують через дешевизну. Однак це шкодить здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці купують під виглядом вершкового масла

Сьогодні навіть у ЄС пальмова олія частково заборонена лише в кількох багатих країнах. Це Франція, Німеччина, Італія, Іспанія. У державах з низьким рівнем життя вона вважається допустимою.

"Потрібен перехідний період, мінімум п'ять років, щоб забезпечити жорсткий контроль за дотриманням рецептури виробниками", - прокоментував Дорошенко.

З 4 квітня запрацювала нова процедура перевірок якості та безпечності харчових продуктів. Підприємства перевірятимуть залежно від ступеня ризику для життя і здоров'я людей. За порушення закону передбачені жорсткі санкції. Залежно від правопорушення сума штрафу може сягати 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чому можуть подорожчати молочні продукти та солодощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути