Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 17:36

Повідомили про плани МВФ щодо ціни на газ

Повідомили про плани МВФ щодо ціни на газ
Уряд вже має напрацювання щодо зменшення навантаження на населення при оплаті ЖКП. Фото: Еспресо.TV

МВФ рекомендує не підвищувати ціни на газ, а ліквідувати різницю в ціні між різними споживачами.

"Маршрутна карта роботи з МВФ вимагає зменшення навантаження на держбюджет щодо соціальних виплат. Тому, вимога МВФ полягає не у підвищенні ціни на газ, а у ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні", - заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, пише "Сегодня".

Уряд вже має напрацювання щодо зменшення навантаження на населення при оплаті ЖКП.

"Сьогодні 65 відсотків домогосподарств в Україні, які отримують субсидії, не зацікавлені в модернізації свого житла. Тому, наше завдання – мотивувати людей до проведення енергоефективних заходів у своїх будинках за рахунок різних інструментів", – наголосив Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ чекає масштабної земельної реформи в Україні

Крім того, міністр сказав про важливість впровадження програми "теплих кредитів" і запуск Фонду енергоефективності. Фонд разом з міжнародними партнерами надаватиме фінансову і технічну підтримку для модернізації житла.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, у розробці моделі газового ринку крім МВФ бере участь Світовий банк. У результаті тарифи на блакитне паливо можуть не тільки не зрости, але і знизитися.

В Україні з 1 березня нинішнього року Нафтогаз знизив вартість природного газу для промислових споживачів. Порівняно з лютим, ціна зменшилася на 14% або до 7896 грн. За словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, зниження вартості газу неодмінно вплине на здешевлення товарів і послуг для українців. Найперше подешевшають продукти харчування. Адже газ суттєво впливає на їхню вартість. Це і теплиці, і виробництво молочної продукції. Крім того, зменшиться вартість мінеральних добрив. Через це подешевшає зерно.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про плани МВФ щодо ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути