понеділок, 19 лютого 2018 11:07

Повідомили, коли в Україні подешевшає бензин

Повідомили, коли в Україні подешевшає бензин
Якщо доллар дешевше на гривню, тоді ціна бензину знизиться ще на 70-80 коп. Фото: Dengi.ua

На вартість нафтопродуктів впливають два основні чинники — це митна вартість на кордоні і курс гривні. Вони мінливі, тому вноситимуть корективи в ціни АЗС і в нинішньому році.

"За нашими прогнозами, ціни на нафту, нафтові котирування, а за ними і нафтопродукти будуть дешевші, ніж зараз, протягом всього року. Є передумови для зниження вартості на 5 або навіть на 8-10%. Якщо на кордоні нафтопродукти подешевшають на 8%, то на 80 копійок має знизитися ціна на бензин", - заявив директор спеціальних проектів Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, пише "Сегодня".

За прогнозами фінансових експертів, курс долара до літа також буде знижуватися, а гривня - зміцнюватися. Таким чином, з двох основних факторів, що впливають на вартість палива, обидва мають тенденцію до зниження ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подорожчав після вихідних

"Якщо долар подешевшає ще на гривню, тоді ціна бензину знизиться ще на 70-80 копійок. До середини весни можливе зниження цін на АЗС десь на 1 - 1,5 гривні. І це якщо прораховувати тільки ціну на нафту", - зауважив експерт.

Геннадій Рябцев наголосив, що йдеться не про котирування на нафту, а про вартість нафтопродуктів на кордоні з Україною.

"Зниження вартості бензину в першу чергу відчують постійні клієнти мереж АЗС, що мають "картки лояльності", дисконтні картки, талони. Адже як тільки з'являються економічні передумови для зниження цін, компанії починають активніше вести програми лояльності - збільшують знижки, дарують більше бонусів. Таким чином АЗС страхуються від ризиків", - підсумував він.

Ціни на паливо в роздрібних мережах почали знижуватися 12 лютого. В основному через спад цін на нафту в світі і зміцнення курсу гривні.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли в Україні подешевшає бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути