Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 15:43

Сказали, коли перерахують субсидії

Сказали, коли перерахують субсидії
У Мінсоцполітики зазначили, що перерахунку субсидій в квітні буде. Однак на основі того, що квітень - не повний опалювальний місяць. А не через зростання доходів громадян. Фото: Вільне життя.

Автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів громадян здійснюватиметься у травні і жовтні, а не у квітні.

"Щороку в травні органи соціального захисту населення здійснюють перепризначення субсидій на новий період. Відповідно, розраховуючи розмір допомоги на літній період. У жовтні - на опалювальний сезон", - повідомила у Facebook прес-служба Мінсоцполітики.

Водночас залежно від індивідуального запиту одержувача субсидії перерахунок може проводитися в інші місяці. У Мінсоцполітики уточнили, що це стосується ситуації, коли людина стала пенсіонером або перестала працювати і отримує один дохід — пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, скільки хотіли б отримувати щомісяця

Крім того, у відомстві зауважили, що перерахунок субсидій в квітні буде. Однак на основі того, що квітень - не повний опалювальний місяць. А не через ріст доходів громадян.

Перераховувати субсидії будуть на умовах, які діяли в жовтні 2017 року. У травні органи соцзахисту братимуть до уваги доходи людей, отримані в третьому і четвертому кварталах 2017 року.

У кінці січня 2018 року ОСББ і ЖБК отримали від управлінь соцзахисту вимоги відкрити рахунки із спеціальним режимом використання в казначействі. За рішенням Мінфіну, відшкодування субсидій і пільг мало виплачуватися на ці рахунки. На практиці ОСББ і ЖБК з великим відсотком субсідіантов не змогли б виплачувати заробітні плати своїм штатним співробітникам, закуповувати необхідні матеріали і проводити ремонти. Тому ОСББ не створили рахунки і виплата субсидій була фактично заблокована.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, коли перерахують субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути