понеділок, 13 квітня 2020 10:54

Що буде з цінами на продукти перед Великоднем

Що буде з цінами на продукти перед Великоднем
Останні 10 днів ціни на продукти не зростали. Фото: pixabay.com

Перед Великоднем непередбачуваного стрибка цін на продукти не буде.

"Традиційно перед святом спостерігається подорожчання цін на окремі категорії продуктів. Але цього року непередбачуваних стрибків не буде", - каже міністр економіки Ігор Петрашко, передає пресслужба Міністерства.

Останні 10 днів ціни на продукти не зростали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти відчутно подешевшали з початку тижня

"Березневе подорожчання виникло через сезонний фактор зростання цін перед Великоднем, девальвацію валюти і спекуляції на тлі карантину. При цьому дефіцит пшениці і хліба в Україні не прогнозується. До того, як з'явиться зерно нового врожаю, залишки становитимуть 3 млн т пшениці - удвічі більше, ніж торік", - говорить міністр.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського госоподарства щодня моніторить ціни на продукти у мережах, спілкується з виробниками, дистриб'юторами і магазинами. На продовольчому ринку товарів вистачає. Тому цінова ситуація контрольована.

Із метою стабілізації цін на продукти на час карантину в Україні супермаркети погодилися зменшити націнку на продукти першої необхідності. Йдеться про борошно, буряк, капусту, картоплю, моркву, різні крупи (у тому числі гречка), цибулю, цукор, олію, макаронні вироби, молоко та яйця. Очікується істотне зниження цін на лимони.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з цінами на продукти перед Великоднем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути