понеділок, 03 червня 2019 11:17

РНБО попередили про чергові російські санкції

РНБО попередили про чергові російські санкції
Росія в агресивному стилі буде домовлятися про транзит газу територією України. Можливо введе нові торгові обмеження. Фото: Уніан

Новому складу Ради національної безпеки і оборони треба шукати способи, як протидіяти майбутнім торговим обмеженням з боку Росії.

"31 грудня закінчується термін дії контракту на транзит російського газу територією України. Очевидно, що "Північний потік-2" до того моменту не буде побудований. Транзит газу територією України доведеться здійснювати не в обсязі 15 мільярдів кубометрів, як припускали керівники Газпрому, а в обсязі 70-80 мільярдів", - написав у Facebook голова ради НБУ Богдан Данилишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель: Єврокомісія не може заблокувати будівництво "Північного потоку-2"

За його словами, переговори щодо обсягу і ставки за транзит будуть вестися російською стороною у звичному агресивному стилі.

"Крім можливого військового загострення, нам варто готуватися до можливих нових ембарго й обмежень й торгівлі", - наголошує Данилишин.

Будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" планують завершити у другій половині 2020-го. Вкластися у ці терміни вдасться, якщо Данія дасть дозвіл на будівництво на південний схід від Борнхольма.

Зараз ви читаєте новину «РНБО попередили про чергові російські санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути