субота, 12 червня 2021 22:26

Шмигаль розповів про концепцію створення Фондового ринку

Шмигаль розповів про концепцію створення Фондового ринку
В Україні запускати Фондовий ринок планують паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи. Фото: Facebook

В Україні запускати Фондовий ринок планують паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Facebook.

"Фондовий ринок планується запускати паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи, що сприятиме його розвитку. Також, в рамках концепції створення Фондового ринку планується розвиток товарної біржі, де буде відбуватися торгівля сільськогосподарською продукцією, енергетичними товарами тощо. Створення разом з інституційними інвесторами і міжнародними партнерами єдиного товарного ринку дозволить залучити на нього значно більше іноземних гравців, від чого точно виграє український бізнес і держава", - наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корейська компанія хоче відкрити виробництво в Україні

Прем'єр нагадав, що Кабмін, ЄБРР, ACC і USAID уклали Меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках.

"Це важливий крок для створення Фондового ринку в Україні. Наші громадяни отримають нові можливості у вигляді фінансових інструментів для заощадження та інвестування. Бізнес отримає довгостроковий і дешевший ресурс для розвитку власних підприємств. Підвищиться рівень прозорості та якість корпоративного управління. Держава отримає збільшення інвестицій - нові робочі місця - економічний розвиток", - додав Шмигаль.

На цьому тижні повністю завершили виплати карантинних 8 тис. грн. Гроші отримали підприємці і працівники, які були змушені обмежити роботу під час карантину.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль розповів про концепцію створення Фондового ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути