Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 13:33

Скільки часу потрібно, щоб компенсувати вартість електромобіля

Скільки часу потрібно, щоб компенсувати вартість електромобіля
За словами спеціаліста, в Україні необхідно створити мережу публічних швидкісних електрозарядок. Фото: iPress.ua

Торік українці купили 2697 електрокарів. Це в 2,3 разу більше, ніж 2016 року.

"Повний заряд електромобіля до 200-210 кілометрів обходиться в 50-70 гривень. А заправити машину бензином коштує майже 600 гривень. Різниця в ціні електрокарів і бензинових авто аналогічного класу буде компенсована за 2,5-3 роки експлуатації", - розповів керівник проектного офісу з розвитку інфраструктури ДТЕК Ігор Ковальов, пише HEvCars.

За словами фахівця, кожен електрокар коштував компанії 1 млн грн. Зараз вони дешевші - майже 800 тис. грн. Адже з 1 січня 2018 року електромобілі звільнили від ПДВ і акцизного збору. Норми діятимуть до 31 грудня 2018-го.

Електромобілі заряджають переважно ночами на "повільних" зарядках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримуватимуть водійські права по-новому

"Розвиток зарядної інфраструктури - головний фактор, що стримує електромобілізацію України. Навіть при поточних темпах зростання кількості електромобілів, їх поки що в тому ж Києві всього 1,5 тисячі. З них 80 відсотків не користуватимуться швидкісними зарядками з метою економії. Щоправда, є ентузіасти, які взялися за придбання дорогого європейського обладнання". - наголосив Ковальов.

Він підсумував, що необхідно створити мережу публічних швидкісних електрозарядок. Адже що більше буде пропозицій, то швидше зросте ринок електрокарів в Україні.

У січні 2018 року українці купили 188 електричних автомобілів. 86% з них - уживані. Електромобілі купували лише у 3 регіонах країни. У столиці придбали 46 авто. На Одещині - 32 , у Харківській області - 20 машин.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу потрібно, щоб компенсувати вартість електромобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути