понеділок, 12 лютого 2018 21:10

Скільки українці витрачають грошей на подарунки до Дня закоханих

Скільки українці витрачають грошей на подарунки до Дня закоханих
Минулого року в інтернет-магазинах напередодні Дня святого Валентина на 37% зріс інтерес до товарів категорії "Ювелірні прикраси". На 38% - до косметики і парфумерії. Фото: Znaj.ua

У середньому українці планують витратити на подарунок до Дня закоханих 1100 грн. При цьому чоловіки, як правило, витрачають на 15% більше, ніж жінки. 1249 грн і 950 грн, відповідно.

День святого Валентина святкують 78% українців. Більше половини опитаних у цей день, планує влаштувати романтичну вечерю. 18% чоловіків і жінок порадують своїх половинок парфумами. 29% подарують традиційну валентинку, пише picodi.com.

Для 36% опитаних українок найочікуванішим подарунком стали прикраси. 30% чекають від коханого квіти, а 25% - парфумерію. Крім того, 27% жінок з радістю провели б час в романтичній обстановці де-небудь далеко від дому. 22% чоловіків теж не проти відправитися в поїздку. Ще 18% зізналися, що хотіли б отримати щось із електроніки чи просто гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троянду у банці купують за 1500 гривень – що подарувати на День закоханих

Водночас 24% жінок назвали гроші одним з найгірших подарунків. На другому місці у рейтингу невдалих сюрпризів виявилися інтимні аксесуари (19%), на третьому - побутова техніка (18%). Чоловіки менше за все (17%) хотіли б отримати в подарунок валентинки, квіти і плюшеві іграшки.

За підрахунками експертів, в усьому світі в День святого Валентина відправляють понад мільярд валентинок. Тому початок лютого - один з найбільш прибуткових періодів для власників магазинів. Минулого року в інтернет-магазинах напередодні Дня святого Валентина на 37% зріс інтерес до товарів категорії "Ювелірні прикраси". На 38% - до косметики і парфумерії.

У Києві квіти до Дня всіх закоханих подорожчають на 20%. У свято максимальний стрибок може скласти до 50%. За словами продавців квітів, вартість однієї троянди в роздробі зараз 35-40 грн. Вже 13 лютого їх продаватимуть по 40-45 грн. В середньому на 3-5 грн за одну штуку піднімуться ціни на тюльпани і хризантеми.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці витрачають грошей на подарунки до Дня закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути