понеділок, 25 грудня 2017 21:10

Скільки грошей українці витратять на новорічні свята

Скільки грошей українці витратять на новорічні свята
На новорічний стіл українці планують витрати від 1000 гривень. Фото: Как приготовить

Цього року приготувати салат "Оселедець під шубою" до новорічного столу буде коштувати на 24% дорожче, салат "Олів'є" - на 26, холодець — на 41%, порахували в Асоціації постачальників торговельних мереж.

Gazeta.ua запитала українців, скільки грошей планують витратити на новорічний стіл і подарунки.

Людмила Яценко, 62 роки, завідуюча дитсадка.

"Зарплата у мене за рік практично не змінилася. Пенсію підняли на 100 гривень. Подарунки для онуків на Новий рік завжди намагаюся купити кращі, тому відкладаю гроші протягом року. Планую виділити 2 тисячі гривень на продукти. До новорічного столу раніше не купляла копченого м'яса. А це побачила страву, в основі якої копчена курка. Тому вирішили, що цього року виділю на неї кошти. Не буду купувати ананас, хоч раніше постійно був на столі. Молодшій внучці подарую іграшкову лікарню за 300 гривень. Старшій гроші — теж 300 гривень", - говорить Людмила Яценко.

Наталія Йосипенко, 52 роки, кухар.

"Зарплати підняли, але і ціни зросли. Стіл до свят накриємо, обов'язково подарунки дітям, внукам купимо. Але все завдяки спільним сімейним коштам. У мене чоловік заробляє. Без нього, однієї моєї зарплати не вистачило б на все. Новий рік будемо святкувати скромно. Салат, м'ясна страва і шампанське. Гроші економимо на Різдво, бо приїдуть діти. На продукти плануємо витратити 2-3 тисячі гривень. На подарунки - 3000. Донькам купимо постільну білизну, а внукам по 300 гривень подаруємо", - каже Наталія Йосипенко.

Світлана Глущенко, 51 рік, бухгалтер.

"Вдячна, що цього року встановили обов'язкову мінімальну. А то раніше на підприємствах платили хто що хотів. Живемо вдвох із чоловіком, можемо більше собі чогось дозволити. Цього року вирішили себе побалувати. Купимо на Новий рік ананас, банани, мандарини, виноград, манго, ківі. Всього на стіл плануємо витратити близько тисячі гривень. Онуку купили хороші польські санчата за 1 400 гривень", - розповіла Світлана Глущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які найбільше подорожчали за рік

Ольга Курченко, 26 років, дизайнер.

"Святкуватимемо Новий рік удвох із чоловіком. Думаємо витратити на застілля до тисячі гривень. Запланували приготувати картоплю з грибами, два салати з куркою, купимо копчену рибу, зробимо бутерброди з шпротами. На солодкий стіл - шоколадні цукерки та фрукти. Хочемо ще купити ананас. Минулі роки брали дешеве шампанське, а цього року купимо дорожче - за 100-150 гривень. Замовили літр домашнього вина за 80 гривень із Херсонської області. Менше витратимо на подарунки родичам і друзям. Раніше кожному купували щось за 50 гривень, цього року - максимум 20-30 гривень. Щось символічне: листівку, іграшку на ялинку, коробку цукерок", - поділилась Ольга Курченко.

Людмила Михайлюк, 56 років, пенсіонерка.

"До пенсії мені добавили 70 гривень. На стіл виділимо з чоловіком максимум 600 гривень. Буде салат із крабовими паличками, котлети, голубці, картопляне пюре і квашена капуста. Подарунки буду купувати трьом своїм дітям і ще кільком родичам. В основному це рушнички кухонні, посуд. Ялинку минулого року купували за 100 гривень. Цього року не будемо", - говорить Людмила Михайлюк.

Наталія Борщ, 23 роки, коректор.

"Збираюся купити батькам на подарунок книги. Одна коштує 250 гривень, інша - 150. Вони давно про них мріяли, але жаліють грошей. Друзям подарунки купуватиму після свята, бо всі на Новий рік роз'їдуться. Загалом планую вкластися у 500 гривень. Стіл накривати не будемо. Із хлопцем замовимо піцу або підемо на вечерю до батьків", - додала Наталія Борщ.

На новорічному столі має бути свинина або яловичина. Варто відмовитися від риби і курятини. На гарнір запечіть картоплю, радить харківський астролог Олена Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей українці витратять на новорічні свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути