субота, 19 березня 2022 04:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки втратила Україна через війну з Росією - назвали суму

Скільки втратила Україна через війну з Росією - назвали суму
Росіяни зруйнували понад 411 закладів освіти. Фото: "Азов"

Станом на 17 березня внаслідок вторгнення російських окупаційних військ Україна втратила понад 1,8 трлн грн або $62,6 млрд.

Порівняно з попередньою оцінкою, оприлюдненою 10 березня, обсяг втрат зріс на 330 млрд грн або на $8,3 млрд, повідомляє аналітичний підрозділ Київської школи економіки (KSE Institute), пише пресслужба Верховної Ради.

За даними KSE Institute, від початку війни пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти, 36 закладів охорони здоров'я, 1600 житлових будинків, 30 адмінбудівель, 45 заводів, підприємств та їх складів, 6 ТЕС та ГЕС, 7 торговельно-розважальних центрів, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль надасть Україні броньовані автівки швидкої допомоги

"Також зруйновано або виведено з ладу понад 15 тис. км автодоріг, 15 аеропортів, 5 тис. км залізничних шляхів, 47 залізничних станцій, 350 мостів та мостових переходів", - ідеться у повідомленні.

Окрім цього, російські окупанти знищили один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія".

"Ці розрахунки, за інформацією розробників, були зроблені за аналізом публічних повідомлень від Уряду, місцевих органів влади, громадян", - зазначають у пресслужбі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Скільки втратила Україна через війну з Росією - назвали суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути