четвер, 12 листопада 2020 14:48

Скільки українців уже сплатили штраф за відсутність маски

Скільки українців уже сплатили штраф за відсутність маски
Загалом наклали штраф тільки на 1 053 українців. Фото: pexels.com

Кількість протоколів за порушення карантину в Україні вже досягла 45,8 тис. У більшості випадків карали продавців та офіціантів, клієнтів супермаркетів і магазинів.

Але в підсумку сплачують штраф далеко не всі. У випадку з простими українцями, які без масок зайшли в приміщення, суди найчастіше ухвалюють рішення обійтися усним попередженням, повідомляє Obozrevatel.

Загалом наклали штраф тільки на 1 053 українців, кожен із них повинен заплатити по 17 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за відсутність масок: розповіли важливі подробиці

На 1-му місці за кількістю порушень Дніпропетровська область. Там складено 4673 протоколи. Потім - Харківська - 4400 протоколи. Також відзначились Одеська - 3518, Львівська- 3199, Херсонська - 2215 і Київ - 4283 протоколи.

Новий закон про штрафування за відсутність масок у громадських місцях ввів нові правила користування засобами індивідуального захисту. Штраф буде неприємним, але посильним для будь-якого українця. Якщо надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про штрафування за відсутність масок у громадських місцях. Штрафуватимуть за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців уже сплатили штраф за відсутність маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути