понеділок, 15 червня 2020 18:03

Скільки українці заробляють у Польщі: названі найперспективніші професії

Скільки українці заробляють у Польщі: названі найперспективніші професії
Мінімальна зарплата у Польщі становить 17,6 тисяч гривень pixabay.com

Зарплата в Польщі залежить від договору на роботу, який уклав працівник та податків, які з неї вираховуються. Переважно усі роботодавці вказують суму брутто, тобто без вирахування податків. Механізм обрахунку "чистої зарплатні" складніший, ніж в Україні, але приблизно від цієї суми потрібно відняти 30- 35% заробленого. Про це говорить експерт з працевлаштування Ярослав Стецюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні не зменшуються черги із заробітчан: як людей рятують від спеки

"Оплата праці в Польщі погодинна. Цього року за годину платять не менше 115 гривень, мінімальна зарплата 17, 6 тисяч гривень. За офіційними даними, на середину 2019 року, близько 15% всіх працюючих в Польщі отримували мінімальну зарплату. Середня зарплата трохи знизилась і становить близько 36 тисяч гривень. На економіку Польщі, безумовно вплинула пандемія, але цей показник всерівно зростає. Найвищі зарплати в програмістів – 56 тис грн, на другому місті – будівництво – близко 34 тис грн, найпопулярніший сектор – переробка має 31 тис грн. Найменш оплачувана професія – адміністрування 23 тис грн", - пояснює експерт.

Україна і Польща можуть укласти угоду щодо сезонних працівників, щоб "врегулювати актуальні питання перебування українських трудових мігрантів" у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці заробляють у Польщі: названі найперспективніші професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути