понеділок, 21 листопада 2022 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ще триватимуть вимкнення світла: у YASNO дали невтішний прогноз

Скільки ще триватимуть вимкнення світла: у YASNO дали невтішний прогноз
Відключення світла можуть тривати до березня. Фото: Pexels

Імовірно, регулярні вимкнення електроенергії триватимуть щонайменше до кінця березня.

Якщо нових російських атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації дефіцит потужності можна буде бути рівномірно розподілили всією країною. Про це написав СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

"Сьогодні знову маємо різні вимкнення. Починали зі стабілізаційного графіка, але вдень Укренерго дало нові обмеження і вимикаємо й екстрено. Максимальні обмеження за сьогодні – 391 МВт, вимкнені більш як 953 тисячі клієнтів. Енергетики попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз вимкнень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: імовірно, жити в режимі вимкнень українцям доведеться щонайменше до кінця березня", – указав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блекаут в Україні: очільник Укренерго розказав про можливі сценарії

У найкращому випадку не буде нових атак і генерація повернеться на попередній рівень. Тоді вимкнень не буде.

Негативний сценарій передбачає сильне пошкодження мережі внаслідок атак. Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні вимкнення, але й екстрені. Тоді електрики може не бути довго.

"Слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати тривале вимкнення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатися і звинувачувати когось. Тим більше всі ми знаємо, хто винен. Я впевнений, що ми впораємося!" – підсумував Коваленко.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

В Україні через вимкнення електроенергії в результаті російської агресії значно зросли обсяги використання батарейок, павербенків та акумуляторів. Як продовжити термін роботи таких гаджетів, повідомив Центр управління відходами.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ще триватимуть вимкнення світла: у YASNO дали невтішний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути