Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2019 21:10

Скільки коштує відпочинок на найпопулярніших курортах України

Скільки коштує відпочинок на найпопулярніших курортах України
Найпопулярніші курорти для відпочинку — Затока, Коблево, Одесса і Скадовськ Фото:pro.te.ua

Цього року відпочинок на морських курортах подорожчав в середньому на 17-20%. Підвищення ціни пов'язують з ростом комунальних. Про це Gazeta.ua розповідає керівник відділу "Україна і країни СНД" туроператора "Пан Юкрейн" Людмила Прус.

Найдорожчими залишаються курорти в Одесі. Номер на двох на березі моря обійдеться від 4 до 8 тисяч гривень. У вартість часто включений сніданок, користування пляжем і лежаками.

"Цього року бум туристів буде на морських курортах. Карпати заливає. Через високу вологість там багато комарів і люди відмовляються від такого екстриму. Найпопулярніші курорти — Затока, Коблево, Одесса і Скадовськ, трохи менше Геннічеськ", - каже Прус.

Українці готові витрачати на відпочинок по 600 гривень з людини на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує орендувати дачу

"Стає більш широким відпочинок, де все включено. Відпочивальники проводять аналогію з Турецькими та Єгипетськими курортами. Це неправильно. В нас лише тризіркові готелі максимум. Немає жодного на п'ять зірок. Тому, якщо порівнювати з їхніми тризірковими, то харчування в нас нормальне. Є овочі, страви, приготовані на пару, м'ясо, риба. Найдорожче таке харчування обійдеться у Скадовську. З людини доведеться викласти тисячу гривень за добу. Дешевше у Коблево 600 гривень", - пояснює Людмила Прус.

За рік відкрилося багато нових баз. Переважно це готелі зі сніданками, але нічого принципово іншого. Сильно розширилася географія відпочинку. Тепер можна відпочити на річках, озерах практично у кожній області. Але там в більшості короткотривалі відпочинки на день- два.

В Україні можуть збільшити термін обов'язкової щорічної відпустки із 24 до 28 календарних днів. Це пропонує новий Кодекс законів про працю, що має затвердити Верховна Рада. Зараз українці відпочивають щонайменше 35 днів за рік — 24 дні відпустки і 11 державних вихідних. Шахтарі, працівники хімічних підприємств і вчителі відпочивають більше.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує відпочинок на найпопулярніших курортах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути