В Україні розпочався сезон шашликів. Приготувати їх найдешевше коштує у Тернопільській обл. Найдорожче - Закарпатській обл.
"Щоб приготувати шашлик знадобиться 2 кілограми свинини, 500 грамів ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком. Шашлик будемо їсти з житнім хлібом вагою 500 грамів. У Закарпатській області набір продуктів у березні коштував 267,2 гривень. У Тернопільській області – 217,4 гривень. Різниця у вартості становить 23%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Найдорожче свинина коштує у Закарпатській обл. За 2 кг потрібно заплатити 247,6 грн. У Тернопільській - 199 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросли ціни за 5 років
У Львівській обл. цибулю продають по 9,5 грн за 500 г. Це найдешевше по Україні. Найдорожче - у Луганській і Тернопільській обл. - 10,6 грн за 500 г.
"Житній хліб найдорожче купують кияни. За 500 грамів віддають 12,8 гривень. Найдешевше він коштує у Тернопільській області - 7,8 гривень", - додає експерт.
За рік м'ясо подорожчало на 12%. Торік у березні м'ясний кошик коштував 616,7 грн. Зараз - 692,6 грн.
Коментарі