неділя, 31 березня 2019 10:25

Скільки коштує приготувати шашлик

Скільки коштує приготувати шашлик
Найдорожче свинина коштує у Закарпатській обл. Найдешевше - у Тернопільській. Фото: 20 хвилин - Вінниця

В Україні розпочався сезон шашликів. Приготувати їх найдешевше коштує у Тернопільській обл. Найдорожче - Закарпатській обл.

"Щоб приготувати шашлик знадобиться 2 кілограми свинини, 500 грамів ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком. Шашлик будемо їсти з житнім хлібом вагою 500 грамів. У Закарпатській області набір продуктів у березні коштував 267,2 гривень. У Тернопільській області – 217,4 гривень. Різниця у вартості становить 23%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Найдорожче свинина коштує у Закарпатській обл. За 2 кг потрібно заплатити 247,6 грн. У Тернопільській - 199 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросли ціни за 5 років

У Львівській обл. цибулю продають по 9,5 грн за 500 г. Це найдешевше по Україні. Найдорожче - у Луганській і Тернопільській обл. - 10,6 грн за 500 г.

"Житній хліб найдорожче купують кияни. За 500 грамів віддають 12,8 гривень. Найдешевше він коштує у Тернопільській області - 7,8 гривень", - додає експерт.

За рік м'ясо подорожчало на 12%. Торік у березні м'ясний кошик коштував 616,7 грн. Зараз - 692,6 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує приготувати шашлик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути