четвер, 11 серпня 2022 11:34

Скільки коштуватиме відбудова України – у Зеленського розробили план

Скільки коштуватиме відбудова України – у Зеленського розробили план
Влада обіцяє повністю відновити житло на деокупованих територіях. Фото: ukrinform.ua

В Офісі президента завершують працювати над Планом відновлення та модернізації.

Нині вже запущено онлайн платформу, де в реальному часі відстежується стан об'єктів, що постраждали від війни, повідомив у Telegram заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко.

За його словами, триває робота над Планом відновлення України – Fast recovery plan.

"Щоденний діалог громадян з органами влади на місцях вже дає позитивний результат. Під час зустрічей із послами країн-партнерів презентуємо нашу ідею відбудови України, особливо критичної інфраструктури, яка вже потрібна. Беремося за реалізацію всього задуманого, щоби громадяни змогли повернутися до своїх домівок, отримати всі необхідні послуги, а наші діти, як і раніше, відвідували улюблені садочки і школи", – зазначив Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Україну чекає масштабна відбудова" – Зеленський показав нові кадри війни

У середині липня на розширеному засіданні президії Конгресу місцевої та регіональної влади при президентові України представили Fast Recovery plan – план відбудови України від наслідків повномасштабної війни.

На реалізацію плану виділять $17 млрд. Ним передбачається повністю відновити житло на деокупованих територіях, а також частину шкіл, садочків, лікарень та об'єктів ЖКГ, загалом понад 38 тис. об'єктів.

Країна-агресорка Російська Федерація завдала збитків Україні на понад 600 мільярдів доларів, – сказала заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Київ каже, що потрібно майже $750 млрд, які можна буде отримати з інвестицій, донорства, репарацій із власності Росії у країнах Заходу. Реконструкцію буде прив'язано до реформ в Україні, і її проводитимуть під егідою ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштуватиме відбудова України – у Зеленського розробили план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути