Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2017 21:10

Скільки грошей повернуть за зекономлену електрику і газ

Скільки грошей повернуть за зекономлену електрику і газ
Щоб отримати гроші, потрібно до 1 вересня звернутися до органів соціального захисту із заявою. Фото:Facenews.ua

Українці можуть отримати від держави 135 грн за зекономлену під час опалювального сезону 2016-2017 років електроенергію та близько 700 грн за газ.

Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу -100 кубів. Право отримати гроші мають близько 2 мільйони домогосподарств. Вже звернулася 48%", - говорить Музиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жителям багатоповерхівок зменшити рахунки за комунальні

Щоб отримати гроші, потрібно до 1 вересня звернутися до органів соціального захисту із заявою. Вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти.

"Це пілотна версія монетизації, яка в подальшому може розглядатися в більш широкому аспекті. Все йде за графіком. Прийом заяв на монетизацію стартував 1 червня. Всі, хто звернеться до вересня, на початку опалювального періоду отримають гроші", - каже директор департаменту державної соціальної допомоги.

В Україні вже перепризначено 76% субсидій на наступний опалювальний сезон.

"Ситуація в розрізі регіонів поки що нерівномірна. Чернігівська область два тижні тому цю роботу завершила в повному обсязі. Дніпропетровська, Харківська, Полтавська області - на 95- 99%. Волинська, Луганська, Миколаївська, Чернівецька, Хмельницька - на 45-50%", - додав Віталій Музиченко.

Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг не призначать родинам, які здійснили покупку на суму, що перевищує 50 тис. грн. Однак існують винятки. Наприклад, оплата дороговартісного лікування членів сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей повернуть за зекономлену електрику і газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути