четвер, 24 червня 2021 11:59

Сезон кавунів затримується на кілька тижнів

Цього року сезон польових кавунів в Україні затримається на кілька тижнів. Через затяжні зливи аграріям Херсонщини довелося пересівати великі площі, пише agronews.ua.

У супермаркетах і на базарах продають вирощені під плівкою. Їх ціна на оптових ринках по 20 грн/кг. У роздріб їх реалізовують по 30.

Автор: Олена Луценко
  У супермаркетах і на базарах продають вирощені під плівкою кавуни
У супермаркетах і на базарах продають вирощені під плівкою кавуни

"Щойно висадили кавуни, а тут холоди й зливи. Усі поля плавають, у низинах цілі озера стоять. Тож перша посадка загинула, довелося її пересівати. Вдруге сходи з'явилися, та дощі, які випадали з небаченою для наших країв частотою, зволожили землю так, що на баштан і не пройдеш. А між тим, саме час заводити туди культиватор, бо трава між рядками піднялася густо. Інакше ніяк — адже гербіциди ми принципово не використовуємо і від бур'янів мусимо позбавлятися механічним способом. А як вчасно не позбавитися, то дика рослинність кавуни задушить. Якщо пересівати баштан будемо змушені втретє, то вже й не знаю, коли з нього дочекаємося врожаю — хіба під кінець вересня", — розповів Сергій Шматенко, голова Виноградівської ОТГ Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку черешню їдять українці

У південних областях України дозріла малина й садівники розпочали збирання ягоди. Сезон малини цього року стартував із запізненням. Через дощі дозрівання ягід у господарствах центральних і західних областей сповільнилося.

Садівники продають малину за 140-200 грн/кг. Торік у цей період сезон малини був у розпалі. Ціни коливалися від 50 грн/кг до 80 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Сезон кавунів затримується на кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути