пʼятниця, 01 червня 2012 09:21

Сьогодні в Україні набуває чинності новий Митний кодекс

Сьогодні в Україні набуває чинності новий Митний кодекс
Новий Митний кодекс передбачає передачу всіх повноважень з видання наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів. Фото: news-day.com.ua

В Україні сьогодні, 1 червня, набирає чинності новий Митний кодекс.

Він передбачає передачу всіх повноважень з видання наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів.

Також передбачено, що вартість товарів, які можуть ввозитися громадянами на митну територію України без сплати податків через сухопутні та морські пункти пропуску становить 500 євро, повітряним сполученням - до 1 тис. євро, а при поштових переказах - до 300 євро.

Крім того, зменшено перелік документів, необхідних для митного оформлення. Тепер їх всього три: митна декларація, інвойс і декларація митної вартості.

Час митного оформлення скорочується з 24 годин до 4-х годин. Крім того, суб'єкт зможе самостійно зафіксувати в електронних системах дату і час подання митної декларації.

А за порушення строку митного оформлення посадові особи митниці будуть нести персональну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський газ можна буде купувати не раніше 2015 року - експерт

З 1 червня суб'єкти зможуть заявляти товар до оформлення в будь-якому митному органі. На думку експертів, право самостійного вибору місця оформлення є одним з основних спрощень. Воно дозволить істотно знизити фінансові витрати на логістику.

Кодекс виключає митну брокерську діяльність з числа видів діяльності, на здійснення яких митними органами надаються дозволи. Виключена необхідність надання фінансової страхової гарантії в розмірі не менше 300 тис. євро, а агенту по митному оформленню, що працює з брокером, не потрібно буде підтверджувати кваліфікацію в Держмитниці та рівень спеціальних знань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не потрібен тристоронній консорціум на базі української ГТС - експерт

Також кодексом збільшений загальний термін тимчасового ввезення громадянами-нерезидентами транспортних засобів особистого користування з 183 днів до одного року.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Україні набуває чинності новий Митний кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути