середа, 16 листопада 2016 17:54

Ще один банк став банкрутом

Ще один банк став банкрутом

Нацбанк зарахував до категорії неплатоспроможних "Артем-Банк". Про це йдеться на сайті регулятора.

"Кредитний портфель банку становив 385 мільйони гривень. Проблеми з обслуговуванням кредитів (кредитний портфель на 80% непрацюючий) призвели до втрати ліквідності банку з початку листопада 2016 року. НБУ встановив, що банк протягом п'яти робочих днів поспіль не виконував своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами. Капітал установи набув від'ємного значення (на 25.10.2016 року – "-" 185,2 мільйона гривень)", - повідомляють у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ назвали, які банки активно позбуваються відділень

Розроблена "Артем-Банком" програма капіталізації не містила інформації, яка б підтверджувала можливість реалізації запланованих заходів у встановлені строки. Не було гарантійних листів від акціонерів (інвесторів).

"94% вкладників "Артем-Банку" - 2 411 осіб - отримають свої кошти у повному обсязі. Їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тисяч гривень. Загальна гарантована сума відшкодування на 8 листопада 2016 року становила 177,2 мільйона гривень", - запевнили у НБУ.

Власниками "Артем-Банку" є ТОВ "Парадигма" (Україна) – 91,53% (кінцевий бенефіціар якого - громадянин Ізраїлю Борис Лемпер), Олександр Качура – 7,08%, ДАХК "Артем" – 0,83%. Фінустанова мала 43 відділення по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ще один банк став банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути