субота, 16 вересня 2017 18:23

Ryanair повернеться на український ринок 2018 року – Омелян

Ryanair повернеться на український ринок 2018 року – Омелян
Ryanair у переговорному процесі з аеропортом "Бориспіль"

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" проводить повторні переговори з одним із найбільших європейських лоукостерів - авіакомпанією Ryanair - про вихід на українських ринок. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив на прес-конференції.

"На цей момент Ryanair у переговорному процесі з аеропортом "Бориспіль". Я сподіваюся, що ці переговори пройдуть успішно. У нас буде Ryanair восени 2018 року", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запускають бюджетні авіарейси в Італію

Омелян також зазначив, що з приходом авіалоукостів пасажиропотік в аеропорту "Бориспіль" за 2 роки може збільшиться до 20 млн осіб. "Що стосується самого аеропорту "Бориспіль". Його прогнозована пропускна здатність 25-30 мільйонів пасажирів на рік. За підсумками 2016-го, це приблизно 8,2 мільйона пасажирів, цього року прогнозують 10 мільйонів. Це зростання ВВП на 2-3 відсотки. Це зростання може бути на 20-30 відсотків протягом 2 років, ми можемо отримати 20 мільйонів пасажирів в аеропорту "Бориспіль". Це можуть дати лоукости", - додав Омелян.

15 березня найбільший лоукостер Європи - авіакомпанія Ryanair - заявила про відкриття з 30 жовтня 2017 року 11 рейсів із Києва та Львова. 10 липня гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що в разі підписання контракту з лоукост-авіакомпанією Ryanair аеропорт щорічно недоотримуватиме 2 млрд грн. Він назвав договір із Ryanair фінансово невигідним для підприємства й відмовився підписувати його, доки не врахують вимоги аеропорту.

10 липня ірландська авіакомпанія Ryanair заявила про вихід з України через недотримання посадовими особами аеропорту "Бориспіль" раніше досягнутої угоди з Міністерством інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Ryanair повернеться на український ринок 2018 року – Омелян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути