пʼятниця, 22 січня 2021 15:05

Роз'яснили, які податки зобов'язані платити заробітчани в Україні

Роз'яснили, які податки зобов'язані платити заробітчани в Україні
Якщо заробітчанин сплатив податки у тій країні, у який працював, то йому не доведеться платити в Україні. Фото: pexels.com

Якщо громадянин України має іноземний заробіток, він повинен подати декларацію про майновий стан і доходи.

Слід зауважити, що якщо заробітчанин сплатив податки в тій країні, у якій працював, то за умови надання підтверджуючих документів йому не доведеться платити податки ще раз в Україні, заявив голова Державної податкової служби Олексій Любченко, передає пресслужба ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вакансії за кордоном пропонують для українських заробітчан

"Загальне правило просте: з доходів, які отримують українські громадяни, платять податки. Неважливо, де. У нас є підписані угоди про виключення подвійного оподаткування абсолютно з усіма країнами, де працюють наші люди. Якщо наші громадяни заплатили податки за кордоном: у Польщі, Угорщині, Португалії тощо - в Україні ніхто з них вимагати податки не має права. Єдине, що вони повинні зробити, — це подати податкову декларацію", - наголосив глава ДПС.

Обов'язок подання декларації про майновий стан і доходи, а також сплати податків і зборів визначено статтею 67 Конституції України.

За січень-листопад 2020 року українці переказали з-за кордону $11,026 млрд. Це на 1,8% або на $196 млн більше, ніж показник торік.

Зараз ви читаєте новину «Роз'яснили, які податки зобов'язані платити заробітчани в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути