Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 12:18

Розповіли, як світові бренди шиють одяг в Україні

Розповіли, як світові бренди шиють одяг в Україні
З речей вартістю від €100 до €400, українська фабрика отримує близько €10. Фото: dyvosvit.net

Пошиття одягу в Україні в чотири рази дешевше, ніж у Китаї. Однак за виробництво продукції для світових брендів українська швачка отримує лише 0,5% від ціни речі в європейських бутиках.

У місті Первомайськ Миколаївської області виготовляють справжній одяг Dolce&Gabbana, Moschino та інших відомих брендів. На швейній фабриці працює близько трьохсот осіб. З речей вартістю від €100 до €400, фабрика отримує близько €10. Так, матеріал коштує дорожче за працю, йдеться у сюжеті ТСН.

Замовлення до української фабрики надходять з Німеччини, Франції. Всередину готового одягу вшивають етикетки з брендом та інформацією про догляд за одягом. Однак відміток Made in Ukraine в комплектах немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виробник одягу фінансував терористів

Водночас, умови праці на українських фабриках не кращі, ніж в Азії. Так, середня зарплата становить 2,7 тис. грн. Щоправда, на фабриці у Первомайську швачки отримують близько 8 тис. грн.

Зарплата працівники швейних фабрик у Китаї коливаються у межах $450-700. Проте, українські виробники не ризикують вимагати у брендів більше.

"В Україні була хороша фірма Gelco. Македонія запропонувала дешевші умови. Фабрика все, що шила в Україні, перемістила в Македонію", - зауважив директор швейної фабрики Євген Дірдин.

Вікторія Щербань відкрила майстерню національного дитячого одягу у рідному селі Краснопілка Уманського району Черкаської області. Шиють костюми 4 регіонів України: Київщини, Полтавщини, Черкащини та Чернігівщини. Костюми коштують від 870 до 11 600 грн. Також є головні убори та прикраси за 290-2726 грн.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як світові бренди шиють одяг в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути