Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 14:55

Розкрили схему, як завозять авто на "євробляхах"

Розкрили схему, як завозять авто на "євробляхах"
За схемою, машина не розмитнюється, залишається на "номерах" ЄС. За кермо нікого не садять, а відправляють назад пішки через кордон. Фото: Вголос

Білоруси допомагають доставляти в Україну автомобілі на литовських номерах за $20.

Повідомляє finance.ua з посиланням на матеріали білоруського видання.

У південних регіонах Білорусі стає популярним тіньовий бізнес з доставки громадян країни на кордон, де на них оформляють тимчасове ввезення європейського авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні назвали кількість авто, які їздять на "єврономерах"

За даними видання, схема махінацій має наступний вигляд. Український покупець сплачує $240 за тимчасове ввезення на рік тому, хто займається паперами на кордоні. У свою чергу така людина віддає посереднику з Білорусі $ 50-80, який шукає місцевого і платить йому $20-25.

"Знайшов 4 людей, привіз їх, заплатив по "двадцятці" – отримав $240. Посередник обіцяв моєму другові, що за це нічого не буде. Рік тому мені також пропонували з'їздити, щоправда, за $50. Але я не погодився лізти в цю авантюру", - розповідає інформатор.

За схемою, машина не розмитнюється, залишається на "номерах" ЄС. За кермо нікого не садять, а відправляють назад пішки через кордон.

"Нерезидент має право на тимчасове ввезення автомобіля на термін до одного року. Після цього він зобов'язаний його вивезти. Крім того, особа, яка тимчасово ввезла автомобіль, не має права передавати управління іншим людям. За порушення цих правил покупця чекатиме штраф у розмірі від $32 до $640 в залежності від терміну прострочення тимчасово ввезеного авто", – розповіли білоруським журналістам в Митній службі України.

Станом на січень-жовтень 2017 року на українських ринках у 6 разів виросли обсяги митного оформлення вживаних авто. Раніше у середньому за місяць ввозилося близько 1 тисячі вживаних авто. У 2017 році ця цифра зросла до 6 тисяч. Станом на жовтень до України завезено понад 7 тисяч авто.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили схему, як завозять авто на "євробляхах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути